Nog meer leuke dingen: Aangroeien en aangroeiers

Geboren en getogen in Amsterdam Zuid. Daarna jaren in Delft, Den Haag en zelfs Rotterdam gewoond. Nu ben ik weer terug in Amsterdam.

Bewust ben ik neergestreken bij de Houthaven. Een gebied dat ik minder goed kende, hoewel mijn vader op de Spaarndammerdijk ooit een benzinestation heeft ontworpen.

Aan het IJ, een gewone maar toch ongewone wijk met de grote vertegenwoordiging van de Amsterdamse School. Het voelt als een mooie plek.

Als één van de eerste bewoners van Blok 0 op het Houthaventerrein komt de bebouwing voor mij net als voor de bewoners van de Spaarndammerbuurt steeds dichterbij. Heerlijk al die bouwactiviteiten.
Ik zie het groeien en aangroeien.

Ik wil op mijn manier óók proberen om aan te groeien, een aangroeier te zijn . Ik maak in een deel van mijn tijd wandkleden. Mijn werken probeer ik ook een plek in de buurt te geven, de “bouwvakkers” hangen op het projectbureau en andere werken zijn/waren in de bibliotheek en bij Coffeeshots. Voor Museum het Schip maak ik sjaals geïnspireerd op de Amsterdamse School. Zo probeer ik ook iets terug te geven en daarmee aan te groeien.

Aangroeien , een geheel vormen, dat zal voor alle bewoners de opgave worden en wellicht, wellicht kan het zomaar de titel zijn voor een nieuw wandkleed.

Nora van Klingeren december 2019

   
  Pompstation Caltex
Spaarndammerdijk - 1954
De nieuwe woonwijk in aanbouw, gezien vanaf de Houthavenkade - augustus 2016 - mei 2019  
   
  De drie bouwvakkers Het komt uit de grond (1) Het komt uit de grond (2)  

 

copyright ©2019 adviesbureau nora van klingeren
nora@vanklingeren.nl